Служители на специализираният отдел Киберпрестъпност“ при  ГДБОП, под наблюдението на

...
Служители на специализираният отдел Киберпрестъпност“ при  ГДБОП, под наблюдението на
Коментари Харесай

ГДБОП осветли четирима педофили, действали във Facebooк

Служители на профилираният отдел „ Киберпрестъпност “ при  ГДБОП, под наблюдението на прокуратурата, пресякоха незаконната активност на четирима мъже, правили онлайн полова употреба и кибертормоз над деца от страната, оповестиха от вътрешното министерство.

Установено е, че за реализиране на първичните си контакти с набелязаните жертви те са употребявали главно Фейсбук, а след продобиване на доверието на невръстните, връзката продължавала посредством чат приложения.

След като сполучливо склонявали децата да споделят собственоръчно основаните от тях фотоси и видеа, започвал развой на изнудване за основаване на други сходни материали и даже оказване на напън за срещи онлайн.

Задържаните български жители практикували разнообразни специалности от области в страната: Бургас, София, Варна – един от тях работел на бензиностанция, различен бил чиновник на мобилен оператор, трети - моряк, а четвъртият е незает.

В хода на процесуалните дейности в едно от конфискуваните устройства на моряка, чиновниците на ГДБОП открили няколко папки с голям брой фотоси на дребни деца, играещи си в морската градина в  Бургас, следва определяне самоличността на сниманите деца.

За арестувания столичанин сигналът до антимафиотите бил получен от сътрудниците им от организацията за вътрешна сигурност на Съединени американски щати – Homeland Security Investigations. Касаело се за засечена преписка в чат приложението „ KIK “ по време на интернационално следствие с присъединяване и на управляващите от Нова Зеландия.

От ГДБОП молят за повишен наставнически надзор по време на лятната почивка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР